kolmapäev, 24. jaanuar 2024

Digikoristusnädal 2024 - 3. päev!


 



















Ava e-postkast ja kaardista, kellelt uudiskirju, reklaampakkumisi ja listikirju saad. Paljusid neist loed? Loobu sellest, mida sa ei ava.

📧

Ava ebavajalik uudiskiri ja otsi algusest või lõpust üles link “Unsubscribe”, “Loobu uudiskirjast” või “Ei soovi enam e-kirju saada”. Vaata ka prügikasti, sealt leiad kõige paremini üles kustutatud kirjad, mida sa pole soovinud saada, võta need lahti ja loobu tellimisest.

🗑

Proovi postkastis esmajoones välja filtreerida suurte manustega kirjad. Ülevalt menüüst leiad välja, kus saad otsinguvalikutes valida “sisaldab manust” või “reasta suuruse järgi”. Vali otsimiseks “Kogu e-post” ning kustuta säilitamist mitte väärt suured kirjad. Märksõnadega otsides proovi üles leida ka reklaampakkumised, uudis- ja infokirjad, mille saad korraga linnukesi ette tehes ära kustutada.

📱

Kui sulle tulevad e-kirjadena sotsiaalmeedia kontode teavitused, siis tühista nende saatmine. Facebooki ja Instagrami e-kirja teavitused saab välja lülitada nii: Sätted – Teated – Teavituste seaded või Settings – Notifications.

💻

𝐊𝐚𝐬 𝐭𝐞𝐚𝐝𝐬𝐢𝐝?

E-kirjade saatmisel on samuti oma keskkonnamõju – saates ühe aasta jooksul palju suurte manustega kirju ja jättes need postkasti alatiseks alles, võrdub see iga aasta lõpuks autosõiduga ühest Eesti otsast teise. 2023. aastal saadeti maailmas ühes päevas peaaegu 350 miljardi e-kirja, neist avati vähem kui 20%. E-postkastide sisusid hoiustatakse serveriruumides või hiigelsuurtes andmekeskustes, mille toite- ja jahutussüsteemid tarbivad samuti pidevalt energiat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kuldnokk

Koolikella helin 29.04-03.05: