teisipäev, 23. jaanuar 2024

Digikoristusnädal 2024 - 2. päev!





















Tuleta meelde, milliseid hoiustamis- ja jagamisteenuseid oled kasutanud – näiteks Google Drive, iCloud, OneDrive, Dropbox, Google Photos, jne. Eemalda vananenud failid, mille oled kunagi ühekordseks jagamiseks üles laadinud. Kui palju on sul topelt samu fotosid nii sinu seadmetes kui ka pilves?

☁️

Failide pilves hoidmine on palju energiamahukam kui lihtsalt enda arvutis hoidmine, kuna pilveteenustes tehakse failidele varukoopiaid. Samuti võtab nende üles-alla laadimine energiat ning faile hoitakse pidevalt aktiivsena, nö valmisoleku olukorras, et saaksime neid kiirelt kätte.

🌥

Tuleta meelde keskkonnad, mida sa enam ei kasuta ja kontrolli, kas need on tühjad. Nii ei jää sinu isiklikke dokumente ja fotosid ebaturvaliselt veebi laiali.

⛅️

Hea harjumus on fotode jagamisel kokku leppida lühike tähtaeg, kui kaua fotod kaustas on ning valitud kuupäeval need eemaldada.

🌤

𝐊𝐚𝐬 𝐭𝐞𝐚𝐝𝐬𝐢𝐝?

Suured andmekeskused tarbivad Euroopas eri hinnangutel 2-3% terve Euroopa Liidu aastasest elektrienergia vajadusest. Pilvetehnoloogiad on küll palju energiasäästlikumad kui varasemad tehnoloogiad, kuid meie harjumus valimatult salvestada ja tarbida järjest rohkem ja aina parema kvaliteediga, kipuvad seda edu nullima. Suurtes andmekeskustes võivad serverid töötada nö “tühikäigul” 60% ajast, et hoida andmeid ajakohase ja kättesaadavana 24/7. Maailmas on hinnanguliselt üle 10 000 andmekeskuse.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kuldnokk

Koolikella helin 29.04-03.05: