laupäev, 27. jaanuar 2024

Digikoristusnädal 2024 - 6-7. päev!


 



















Lõpeta digikoristusnädal tagasivaatega. Koosta enda jaoks ülevaate nutitelefonis viibitud ajast. Vali Seaded – Rakendused – Ekraaniaeg ning kirjuta välja, kui kaua selle nädala jooksul telefonis tegutsesid ja mis rakendusele kõige rohkem aega kulus. Kas see on rohkem või vähem kui arvasid?

📱

Jaga auhinnaloosiks meiega enda saavutusi tagasisidevormis: https://forms.gle/Y5QgAn8oyjicYtYF6

🥳

Viimase nädala ülesandena võta puhkepaus, üks täiesti digivaba päev, kus sa arvutit ega nutitelefoni ei kasuta ning veebi ei lähe. Sest parim viis digijäätmeid vähendada on neid üldse mitte tekitada. Liigu looduses, tegele hobidega, loe raamatut ja veeda aega oma lähedastega.

🌳

Mõtiskle, kui suur roll on sinu elus digiseadmetel - kui palju nad elule juurde annavad, aga ka kui palju aega ära võtavad ja infomüra loovad? Proovi, kas suudad ühe päeva täiesti ilma interneti külastamata olla!

🌏

Võid digipuhkepäeval minna loodusesse – 26.-28. jaanuaril toimub Eesti Ornitoloogiaühingu Talvine aialinnuvaatlus, mille raames võid enda aialinde vaadelda.

🐦

𝐊𝐚𝐬 𝐭𝐞𝐚𝐝𝐬𝐢𝐝?

Internetiajastu pakub meile võimalusi palju säästlikumalt elada - enam ei pea näiteks koosoleku pidamiseks teise Eesti otsa reisima või dokumente paberi peal välja printima. Samas on digiajastu keskkonnajalajälg nähtamatu ning seetõttu ei kipu me oma tarbimist ja käitumist veebis eriti piirama. Tundub, et kilo-, mega- ja gigabaite mahub maailma lõputult, aga neid tuleb majutada ja liigutada ikkagi füüsilistes seadmetes, mis tarbivad energiat. Kogu maailmas veetsid inimesed 2023. aastal internetivõrku ühendatult kokku üle 1,3 miljardi aasta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kuldnokk

Koolikella helin 29.04-03.05: